مقالات دکتر گنجیان

جلبک

چرا جلبک ؟…

ريز جلبک ها اساس زنجيره غذايي را در اکوسيستم هاي آبي تشکيل ميدهند و در آبزي پروري نیز به عنوان غذاي زنده براي رشد نرم تنان، ميگو، ماهيان و زئوپلانکتون ها مورد استفاده قرار ميگيرند جلبک­ها گياهان مفيد و ارزشمندي هستند و بطور مستقيم و غير مستقيم نقش حياتي در تامين بخش عمده­اي از پروتئين و اکسيژن مصرفي انسان­­ها را دارند. ميکرو جلبک ها قادر به رشد سريع جمعيت بوده ونقش عمده اي را در باز چرخ مواد غذايي بازي مي کنند.
علاوه بر مصرف گاز کربنيک اضافي و افزايش اکسيژن به تعادل پي اچ سيستم هاي آبي کمک خواهند کرد. ميکرو جلبک ها به منظور توليد چربي ، پروتيين ، مواد شيميايي ، مواد دارويي ، پلي ساکاريد ها و همچنين براي کنترل باروري کشت مي شوند.  جلبک ها قادرند طيف وسيعي از ترکيبات شيميايي را توليد نمايند که بسته به نوع جلبک توليد اين ترکيبات متفاوت اند.
انواع مختلفي از آنتي اکسيدان ها، اسيدهاي چرب غير اشباع ، ترکيبات موثر دارويي ، پروتيين ، ترکيبات ضد ويروس ، ضد باکتري و ضد قارچ از جمله ترکيبات ارزشمندي هستند که توسط جلبک ها توليد مي شوند. جلبک ها همچنين قادرند انواع مختلفي سموم را توليد نمايند.
ضرورت و توجيه اقتصادي و اجتماعي: جلبک هاي ميکروسکوپي ( ريز جلبک ها ) از قديمي ترين ساکنان اقيانوس ها و آب هاي شيرين مي باشند ، خلقت آنها نه تنها به ميليارد ها سال قبل از تاريخ حيات بشر بر مي گردد ، بلکه پيش از تمامي گونه هاي جانوري و گياهي مي زيسته اند و هم اکنون در طبيعت پيرامون ما وجود داشته و نقش بسيار مهم و کليدي را در اکوسيستم ايفا نموده و در دسترس مي باشند.

جلبک ها جز منابع بسيار مهم زي توده محسوب مي شوند. جلبک ها قادرند تقريباً در همه جا رشد کنند حتي در فاضلاب و يا آب شور و نياز به زمين هاي حاصلخيز ندارند. جلبک ها قادرند جايگزين مناسبي براي سوخت هاي نفتي باشند و از دي اکسيد کربن براي رشد خود استفاده نمايند. بنابراين مي توان از دي اکسيد کربن توليد شده در نيروگاه ها و کارخانجات صنعتي براي رشد آنها استفاده نمود.  برداشت تجاري جلبک ها در ۳۵ كشور جهان از نيمكره شمالي تا جنوبي، در آب هاي سرد، معتدل تا تروپيكال صورت مي گيرد.
كشور چين يكي از بزرگترين توليد كنندگان جلبك هاي خوراكي در دنيا بوده كه سالانه حدود ۵ ميليون تن توليد مي كند. محصولات آن عبارت است از نوشابه هاي با پروتيئن بالا، ماکاروني و مواد اوليه آرايشي و داروئي است در مورد خواص شگفت انگیز جلبک برای پوست در مقاله ی [ دوست پوست جلبک ] اشاره کردیم. در حال حاضر ، ساليانه بيش از 5.4 ميليون تن جلبک ها با ارزش 4.9 ميليلرد دلار با اهداف مختلف کشت و توليد مي شوند.  اولين نيروگاه جهاني سوخت زيستي محصول جلبک هاي دريايي در فرانسه در 28 ماه مي سال 2009 ميلادي توسط گروه    Seche Environnement  راه اندازي شد.
جلبک شناسان در کشورهاي مختلف ، در کنار تحقيقات زيستي خود دربارۀ جلبک ها، به دنبال کشف خواص مفيد و روش هاي استفاده اقتصادي از آنها هستند. ميکروآلگ ها براي مصارف گوناگون بصورت صنعتي توليد مي شوند. تعدادي از آنها در مقياس وسيع توليد و به عنوان غذاى سالم منبع ويتامين و مواد معدنى در غذاي انسان و خوراک دام ، پرورش آبزيان و براي تصفيه بيولوژيک آب هاي صنعتي بکار مي روند.
استفاده از جلبک‌ هاي دريايي بعنوان غذاي جايگزين حاوي پروتئين ، تمام اسيدآمينه ضروري ، ويتامين‌ها ، مواد معدني ، اسيدهاي چرب غيراشباع با چند پيوند دوگانه مانند آراشيدونيک اسيد ، ايکوساپنتئنويک اسيد و دوکوسوهگزائينويک اسيد هستند. جلبك ها حاوي اسيد آمينه ها، ويتامين ها و عناصر كمياب هستند كه در مجموع سيستم ايمني را تقويت مي كنند در مقاله ی [ در تمام سنین ] تأثیرات باورنکردنی جلبک در انواع رده های سنی را مورد بررسی قرار دادیم.
كلروفيل بالا و مواد فيتوشيميايي موجود در آنها به واسطه ي  کاركرد آنتي اكسيداني شان از آسيب هاي سلولي جلوگيري كرده و به مكانيسم هاي سم زدايي بدن كمك مي كنند ، همچنين در مقايسه با ساير منابع پروتئيني ، جلبك ها چربي كمتر و فيبر بالاتري دارند. بتاكاروتن اين موجودات آبزي بدن را در مبارزه با انواع بدخيمي ها و بيماري هاي قلبي عروقي كمك مي كند. همچنين عقيده بر اين است كه فيكوسيانين جلبك ، سيستم ايمني را تقويت مي كند.
با توجه به اهميت ميکرو جلبک ها و کاربرد آنها در صنايع مختلف ، شناسايي و جداسازي و تهيه استوک خالص از گونه هاي بومي جهت اجراي طرح و پروژه هاي تحقيقاتي علمي و کاربردي امري ضروري است. استان مازندران با توجه به آبگيرهاي مختلف و متنوع (دريا، رودخانه ، چشمه ، سد و آببندان) و همچنين دربررسي تنوع  گونه اي ميکرو جلبک هاي بومي منطقه و ارزيابي پتانسيل پرورش انبوه ، بررسي ارزش غذايي و يافتن کاربرد آنها در صنايع مختلف مي تواند بعنوان شاخص ترين منطقه در ايران جهت تحقيقات بنيادي در آغاز صنعتي شدن کشت و پرورش و استفاده از ميکرو جلبک ها باشد.
بر اساس مطالعات انجام شده (Ganjian,2010,2011) منابع آبي داخلي منبع بسيار مهم و سرشار از ميکرو جلبک ها هستند و در درياي خزر بيش از 334 گونه (دريايي، شور، لب شور و شيرين)  از 8 شاخه فيتوپلانکتون مورد شناسايي قرار گرفته است. هر جنس و گونه از ميکروجلبک ها نيازمند شرايط خاص اکولوژيکي و بيولوژيکي است و واکنش آنها با فاکتورهاي فيزيکي ( نور، دما، شوري و PH (  و شيميايي ( ميکروالمنت و ماکرو المنت ها ) بسيار متفاوت است. همچنين اکوسيستم هاي آب شيرين سرشار از گونه هاي متنوع از ميکروجلبک ها مي باشد که مي توان اقدام به جداسازي ، خالص سازي ، تهيه استوک هاي خالص و محيط کشت مناسب و اختصاصي آنها نمود و گامي بزرگ  براي تجاري سازي و استفاده از ميکرو جلبک ها در صنايع مختلف برداشت.
لذا لازم است که گونه هاي هدف و گونه هايي که با شرايط آزمايشگاهي و امکانات موجود سازگاري بهتري نشان ميدهند از اکوسيستم هاي آبي مختلف بصورت نمونه هاي زنده جمع آوري، شناسايي ، آداپته و خالص سازی  نمود.
جلبک ها قادرند طیف وسیعی از ترکیبات شیمیایی را تولید نمایند که بسته به نوع جلبک تولید این ترکیبات متفاوت اند. انواع مختلفی از آنتی اکسیدان ها، اسید های چرب غیر اشباع ، ترکیبات موثر دارویی، پروتیین ، ترکیبات ضد ویروس، ضد باکتری و ضد قارچ از جمله ترکیبات ارزشمند هستند که توسط جلبک ها تولید می شوند. جلبک ها همچنین قادرند انواع مختلفی سموم را تولید نمایند ، بنابراین به منظور بهره برداری از هر کدام از ترکیبات حاصل از جلبک ها باید کلیه مراحل خالص سازی انجام گیرد تا به طور کامل از بی خطر بودن فرآورده مطمئن شویم.
در حال حاضر شرکت های بزرگی در کشورهای مختلف از جمله آلمان ، ژاپن ، امریکا ، چین و… استفاده از میکروجلبک ها در تهیه فرآورده های غذایی برای انسان را به صورت انواع نان و بیسکویت ، ماکرونی ، لبنیات و نوشابه و همپنین بصورت  پودر ، قرص و کپسول آغاز کرده اند. برخی از جلبک ها منبع آنتی بیوتیک ها محسوب می شوند و مانع از رشد دیگر باکتری ها می گردد، به عنوان مثال می توان از آنتی بیوتیک Chlorellin نام برد که در جلبک Chlorella یافت می شود   (Tanaka K et al,1986)
مواد آنتی بیوتیکی که بر ضد باکتریهای گرم مثبت و منفی مفید واقع می باشند از نوعی دیاتوم به نام Nitzschia palea یک آنتی بیوتیک موثر علیه باکتریها تولید شده است. گفته می شود این آنتی بیوتیک نسبت به باکتریEscherichia coli بسیار موثر می باشد.  جلبک‌های میکروسکوپی به دلیل دارا بودن مواد مغذی ارزشمند می‌توانند ضمن بهبود کیفیت غذای انسان و دام در ارتقای سلامت آنها نیز نقش موثری داشته باشند.
این میکروارگانیسم‌ها دارای میزان بالایی پروتئین بوده و قدرت سنتز همه اسیدهای آمینه ضروری را دارند. کربوهیدارت‌های جلبک‌ها به صورت نشاسته، گلوکز و سایر پلی ساکاریدهاست و به دلیل قابلیت هضم بالا محدودیتی برای استفاده خوراکی ندارند. لیپیدهای جلبک ها حاوی اسیدهای چرب اشباع شده و اشباع نشده از جمله اسیدهای چرب مهم امگا 3 و امگا 6 است ( (Goswami 2012. جلبک ها قدرت تولید همه ویتامین‌های ضروری ‌از جمله ویتامین E ، C, B12, B6, B2, B1, A را دارند.
آنها غنی از رنگدانه از جمله کاروتنوئیدها (بتاکاروتن، استاگزنتین و…) است و تحقیقات نقش موثر آنها را در افزایش مقاومت به عفونت‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی، کاهش احتمال بیماری‌های کرونری قلب و نیز جلوگیری از سرطان نشان داده است. جلبک‌ها به صورت مکمل‌های غذایی و یا رنگ طبیعی غذا در صنایع غذایی و به دلیل اثرات بیولوژیکی مثبت شان در صنایع دارویی و حتی آرایشی مورد استفاده قرار می‌گیرند. آنها بیشتر در شکل قرص، کپسول، مایعات و یا به صورت افزودنی در انواع غذاها مثل ماکارونی و غذاهای میان وعده، شیرینی‌ها، آدامس‌ها و نوشیدنی‌ها تولید و عرضه می‌شوند.
کلرلا ولگاریس میکرو جلبک تک سلولی است که در همه جا و مخازن آب رشد میکند.این یکی از قدیمی ترین میکرو ارگانیزم بر روی کره زمین، شکل کره ای  و دیواره سلولی بسیار پایدار دارد .ارزش تغذیه ای این میکرو جلبک در ابتدا سال 1950 مشخص شد (  1999  . (Morita et al.,.  کلرلا ولگاریس نشان داد که دارای خواص بالا بردن سیستم ایمنی بدن و ضد سرطان شناسایی شده و با نتایج امیدوار کننده ای برای استفاده از آن در درمان سرطان انسانی مورد بررسی قرار گرفت. therapy (Justo et al., 2001; Konishi et al., 1985; Konishi et al., 1990; Konishi et al., 1990; Morimoto et al., 1995; Noda et al., 1995; Singh et al., 1999; Tanaka et al., 1984; Tanaka et al., 2002; Yasukawa et al., 1996)   Janczy, 2006 ).
کلرلا به طور خاص از عمل سرکوب سیستم ایمنی ناشی از استرس و تشکیل زخم معده جلوگیری و محافظت  می کند .  (Hasegawa et al., 2000; Tanaka et al.. 1997 ) .    تغدیه با میکرو جلبک ها به افراد مسن و یا حیوانات نشان داده شده است  که از بیماری های  فشار خون بالا قلب و یا هیپرلیپدمی   جلوگیری می کند.  (Okamoto et al., 1978; Sano et al., 1987; Sano et al., 1988; Tanaka et al., 2002; Tsuchida et al., 2003; Yarmonenko et al., 1992).        Janczy, 2006  ).  جلبک سبز نشان داده شده است برای دفع کردن برخی از ترکیبات سمی (حشره کش به عنوان مثال، سرب و یا دیوکسین) (Morita et al., 1999; Pore, 1984; Queiroz et al., 2003)) و یا حفاظت از نفوذ رادیواکتیویته .(Vacek, et al., 1990 ا استفاده از پودر کلرلا بعنوان مکمل غذایی (1%) در تغذیه مرغهای تخمگذار باعث افزایش و کیفیت رنگ تخم مرغ ها شده است   2007) و (Janczyk et al.,2006. در ایران کارهای مختلف از جمله رشد میکرو جلبک در محیط کشت های مختلف و تغییرات فیزیکی و شیمیایی (میکرو و ماکرو المنت) و بعنوان غذای زنده آبزیان  توسط محققین کار شده که از نظر تولیدی و استفاده در صنایع مختلف کاری انجام نشده است.
انواع میکرو جلبک از جمله میکرو جلبک سندسموس اثر احتمالی آنها بعنوان منبع بیولوژیک  برای برنامه های کاربردی بعنوان  ،خوارک ماهی ، خوراک انسان، مکمل های غذایی و محصولات دارویی  مورد مطالعه قرار گرفت(Belay et al., 1997), و همچنین بعنوان Bioremediation   پاکسازی آبهای آلوده
(Chong et al., 2000). .  استفاده از میکرو جلبک ها بصورت نوشیدنی و پودر می توان کمک بزرگی به سلامت جامعه کرد و گامی است برای درمان و پیشگیری از بیماری ها.
میکرو جلبک ها در درمان بیماری ها (  کاهش کلسترول در خون و کبد، بهبود فشار خون، بهبود دیابت، پیشگیری از آتروسکروز، بهبود زخم های معده، بهبود کم خونی،سم زدایی: اثر بر سم  Chlorinated Biphenyls) PCBs (Poly  ، دفع Dioxin، سم زدایی فلزات سنگین، سم زدایی کادمیوم، سم زدایی جیوه، سم زدایی آرسنیک، بهبود یبوست، تاثیر بر تقویت سیستم ایمنی بدن، اثر ضد تومور، تقویت ایمنی ضد تومور،مهار سرطان کولون در  رت ها، مهار متاساز تومور، کاهش آثار سموم ناشی از داروها ی ضد سرطانی و پرتو درمانی، بهبود عملکرد کلبول های سفید، تقویت مقاومت در برابر عفونت، اثرات ضد آلرژی، اثرات ضد ویروس، تاثیر بر فعالیت سلول ها: تولید انرژی در میتوکندری، تولید انرژی   (US.FDA,2009).
ارزش غذایی جلبک ها
۱) چربي اشباع جلبک ها بسيار اندک بوده و کم کالري هستند.
۲) غني از فيبر.
۳) غني از مواد معدني از جمله کلسيم، آهن، منيزيم، سلنيوم، روي، مس، پتاسيم، سديم و کروم.
۴) حاوي ويتامينهاي B۱ ، B۱۲، B۲ ، B۹، ويتامين C، ويتامين E و ويتامين A به شکل بتاکاروتن.
۵) منبع پروتئين.
۶) حاوي کلروفيل هستند. کلروفيل مي تواند از رشد تومورهاي سرطاني جلوگيري کند.
۷) غني از اسيدهاي نوکلئيک DNA و RNA.
۸) حاوي اسيد هاي چرب غير اشباع امگا ۳ و ۶

موارد استفاده از جلبک ها

صنايع غذايي
مکمل هاي غذايي
تهيه کود
منبع انرژي: به عنوان بيوديزل (بيوديزل سوختي تجديد پذير و تجزيه پذير است که از روغن گياهي و يا چربي حيواني به دست مي آيد. اين سوخت را مي توان به راحتي با گازوييل مخلوط و در خودروهاي گازوييل سوز استفاده کرد
تهيه هيدروژن: جلبک ها در غياب سولفور عوض رها سازي اکسيژن، هيدورژن توليد ميکنند.
مصارف دارويي.
مصارف بهداشتي، آرايشي.
کنترل آلودگي: زدودن دي اکسيد کربن هوا، جذب پسماند کودها از رواناب هاي مزارع، تصفيه فاضلا ب ها
به عنوان علوفه
جايگزيني رنگدانه هاي شيميايي با رنگدانه هاي جلبک.
استخراج روغن از جلبک ها که مصارف صنعتي فراوان دارد
استتخراج آگار، آلژينات و کاراژينان
فوايد مکمل هاي ميکرو آلگ ها براي سلامت
سم زدايي: با فلزات سنگين نظير جيوه، سرب، کادميوم، آرسنيک و سموم حشره کش ترکيب و آن را از بدن خارج ميکند.
تقويت سيستم ايمني بدن.
پاک سازي سيستم گوارش.
کاهش فشار خون.
ضد يبوست.
آنتي اکسيدان قوي و مقابله با راديکال هاي آزاد.
خواص ضد سرطاني.
ضد باکتري.
تعديل کننده هورمونها.
تاثير مثبت بروي پوست و موها.
بهبود متابوليسم بدن.
تصفيه کننده کبد و بهبود سلامت تيروئيد.
انرژي زا.
افزايش دهنده باکتريهاي مفيد روده.
تسريع روند التيام زخمها بخاطر وجود فاکتور رشد در آنها.
خواص ضد التهابي دارند
خشبو کننده تنفس.
جايگاه و اهميت جلبک ها در آينده
تعذيه، مکمل غذايي ، دارويي و درمان بيماري هاي خاص
جلبک ها و توليد سوخت هاي زيستي (بيوديزل) انرژي تجديد پذير
کود بيولوژيک (کود سبز)
استفاده از جلبک ها جهت کاهش 2CO کارخانه ها
استفاده از جلبک ها براي تصفيه ي فاضلاب ها
منابع:
Belay, A., 1997, “Mass culture of Spirulina outdoors- The earthrise farms experience”. In Spirulina platensis (Arthrospira), Physiology, Cell biology and Biotechnology, Vonshak, A., (Ed), Taylor and Francis, London. pp. 131-158.
Chong, A.M.Y., Wong, Y.S., Tam, N.F.Y., 2000. Performance of different microalgal species in removing nickel and zinc from industrial waste water. Chemosphere 41, 251–257.
Devgoswami, Ch.R., Kalita, M. C, Talukdar, J, Bora, R and Sharma, P.2012. Studies on the growth behavior of Chlorella, Haematococcus and Scenedesmus sp. in culture media with different concentrations of sodium bicarbonate and carbon dioxide gas. African Journal of Biotechnology Vol. 10(61), pp. 13128-13138.
Hasegawa T., Noda K., Kumamoto S., Ando Y., Yamada A., Yoshikai Y. (2000),Chlorella vulgaris culture supernatant (CVS) reduces psychological stressinduced apoptosis in thymocytes of mice, Int. Immunopharmacol. 22 (2000) 877-885
Justo G. Z., Silva M. R., Queiroz M. L. S., (2001)  Effects of the green algae Chlorella vulgaris on the response of the host hematopoietic system to intraperitoneal Ehrlich ascites tumor transplantation in mice, Immunopharmacol. Immunotoxicol. 23 (2001) 119-132.
Konishi F., Tanaka K., Himeno K., Taniguchi K., Nomoto K., (1985)  Antitumor effect induced by a hot water extract of Chlorella vulgaris (CE): resistance to Meth-A tumor growth mediated by CE-induced polymorphonuclear leukocytes, Cancer Immunol. Immunother. 19 (1985) 73-78.
Konishi F., Tanaka H., Kumamoto S., Hasegawa T., Okuda M., Yano I., Yoshikai Y., Nomoto K. (1990), Enhanced resistance against Escherichia coli infection by subcutaneous administration of the hot-water extract of Chlorella vulgaris in cyclophosphamide-treated mice, Cancer Immunol.Immunother. 32 (1990) 1-7.
Morimoto T., Nagatsu A., Murakami N., Sakakibara J., Tokuda H., Nishino H.,Iwashima A. (1995), Anti-tumour-promoting glyceroglycolipids from the green alga Chlorella vulgaris, Phytochemistry 40 (1995) 1433-1437
Morita K., Matsueda T., Iida T., Hasegawa T. (1999), Chlorella accelerates dioxin excretion in rats, J. Nutr. 129 (1999) 1731-1736.
Morita K., Matsueda T., Iida T., Hasegawa T., (1999)  Chlorella accelerates dioxin excretion in rats, J. Nutr. 129 (1999) 1731-1736
 Noda K., Ohno N., Tanaka K., Kamiya N., Okuda M., Yadomae T., Nomoto K., Shoyama Y., A(1996)  water-soluble antitumor glycoprotein from Chlorellavulgaris, Planta Med. 62 (1996) 423-426
Ordog V., (1982) Apparatus for laboratory algal Bioassay, Int. Revesges , Hydrobial 67:1,127-136.
Okamoto K., Iizuka Y., Murakami T., Miyake H., Suzuki T., (1978)  Effects of chlorella alkali extract on blood pressure in SHR, Jpn. Heart J. 19 (1978) 622-623
Janczyk, H. Franke, W.B. Souffrant, 2007. Nutritional value of Chlorella vulgaris: Effects of ultrasonication and electroporation on digestibility in rats. Animal Feed Science and Technology 132 (2007) 163–169.
Queiroz M. L. S., Rodrigues A. P. O., Bincoletto C., Figueiredo C. A. V., Malacrida S., (2003) Protective effects of Chlorella vulgaris in lead-exposed mice infected with Listeria monocytogenes, Int. Immunopharmacol. 3 (2003) 889-900
Singh A., Singh S.P., Bamezai R., (1998)  Perinatal influence of Chlorella vulgaris (E-25) on hepatic drug metabolizing enzymes and lipid peroxidation,Anticancer Res. 18 (1998) 1509-1514
Sano T., Tanaka Y., (1987)  Effect of dried, powdered Chlorella vulgaris on experimental atherosclerosis and alimentary hypercholesterolemia in cholesterol-fed rabbits, Artery 14 (1987) 76-84
Sano T., Kumamoto S., Kamiya N., Okuda M., Tanaka Y., (1988)  Effect of lipophilic extract of Chlorella vulgaris on alimentary hyperlipidemia in cholesterolfed rats, Artery 15 (1988) 217-224
Sivonen K.(1990) Effects of light temperature , Nitrate , Orthopos phate and bactcria on growth of hepatotxin production. By Oscillatoria agard hii strain Appl. Environ. Microbiol. Vol. 56. No 9 PP.2658-2666
Tanaka K., Konishi F., Himeno K., Taniguchi K., Nomoto K. (1984)  Augmentation of antitumor resistance by a strain of unicellular green algae Chlorellavulgaris, Cancer Immunol. Immunother. 17 (1984) 90-94
Tanaka K., Koga T., Konishi F., Nakamura M., Mitsuyama M., Himeno K., Nomoto K., (1986) Augmentation of host defense by a unicellular green alga, Chlorella vulgaris, to Escherichia coli infection, Infect. Immun. 53 (1986) 267-271
Tanaka K., Yamada A., Noda K., Shoyama Y., Kubo C., Nomoto K., (1997)  Oral administration of a unicellular green algae, Chlorella vulgaris, prevents stress-induced ulcer, Planta Med. 63 (1997) 465-466
Tanaka K., Konishi F., Maruyama I., Yukino T., Kitsuki H., Kumagaki T., Hada T., Hayashi M., (2002)  Preliminary Clinical Survey of the Docosahexaenoic Acid (DHA)-enriched Chlorella vulgaris Strain CK22 on Serum Lipid Levels and Its Safety Monitoring in Middle-aged Humans, J. Jpn. Soc. Nutr. Food Sci.55 (2002) 323-330
Tsuchida T., Mashiko K., Yamada K., Hiratsuka H., Shimada T., Itagaki Y.,Fujinuma H., Samejima K., Nakamura T., Hasegawa T., Matsubayashi T., (2003)  Clinical Study of gamma-Aminobutyric Acid-rich Chlorella for Subjects with High-normal Blood Pressure and Mild Hypertension, J. Jpn. Soc. Nutr.
Food Sci. 56 (2003) 97-102.
Vacek A., Rotkovska D., Bartonickova A., (1990)  Radioprotection of hemopoiesis conferred by aqueous extract from chlorococcal algae (Ivastimul) administered to mice before irradiation, Exp. Hematol. 18 (1990) 234-237
Yarmonenko S. P., Tsyb A. F., Ogaki M. 1992.Clinical studies of food supplementation with Chlorella vulgaris (preliminary results). Summary of the Japan-USSR bilateral conference on experimental and clinical studies on E-25 green algae, Pasteur Institute of Kyoto, Kyoto, Japan, 1992, p. 58
Yasukawa K., Akihisa T., Kanno H., Kaminaga T., Izumida M., Sakoh T.,Tamura T., Takido M., (1996)  Inhibitory effects of sterols isolated from Chlorella vulgaris on 12-0-tetradecanoylphorbol-13-acetate-induced inflammation and tumor promotion in mouse skin, Biol. Pharm. Bull. 19 (1996) 573-576
U.S. FDA (2009). Part 1 01-Food labeling. Section §lOl.l2-Reference amounts customarily consumed per eating occasion. In: U.S. Code of Federal Regulations (CFR). Title 21: Food and Drugs (U.S. Food and Drug Administration). Washington (DC): U.S. Food and  Drug Administration (U.S. FDA), U.S. Government Printing Office (GPO), pp. 46-56.  Available at: http://edocket.access.apo.aov/cfr 2009/a~rstr/pdf/2c1f r l011~2 .pdf

 

 

(جلبک طلای سبز : غذای کامل پوست ، مو و بدن)

author-avatar

درباره دکتر علی گنجیان خناری

درود دوستان عزیز بنده دکتر علی گنجیان ، پژوهشگر ، نویسنده ، رئیس گروه پژوهشی کاسپین و تولید کننده ی محصولات ارگانیک مراقبت پوست هستم. 35 سال تخصصی در مورد میکروجلبک ها کار و تحقیق کردم. برای پروژه های زیادی مشاوره و همکاری داشتم. عزیزان علاقه مند میتوانند بیش از 130 مقاله ی علمی ای که در مجلات و سمینارهای داخلی و خارجی از تحقیقاتم موجود هست را مطالعه بفرمایند. ارائه ی محصولی ارگانیک ، مؤثر و مفید برای سلامت جامعه دغدغه ی همیشگی ام بوده‌...بیش از 10 سال با تولید محصولات ارگانیک آرایشی و بهداشتی که کاملا سازگار با بدن و احیا کننده ی پوست و مو باشند ، سلامت پوست و مو برای همه را هدف مسیرم قرار دادم. از حضور ارزشمندتان سپاسگزارم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *